maandag 14 november 2011

JB XI


Vandaag is zo een van die mindere dagen.
We gaan nieuwe startbatterijen kopen en Ron, de manager van de marina, zegt ons te gaan kijken naar Battery King. Die heeft een eerlijke prijs, zo zegt hij, en veel afzet, dus altijd goed opgeladen batterijen.

Battery King zit in dezelfde straat als waar we vorige week met Trevor zijn geweest, maar alleen een beetje verder , juist over de brandweerkazerne en Dirk wilt meteen een taxi pakken en ons ernaartoe laten rijden. Maar omdat ik wel wat beweging wil en dat toch ook weer niet zo ver stappen is, gaan we toch maar te voet. Alleen, op een gegeven moment is de weg niet meer echt voor voetgangers en moeten we over de berm vlak langs de drukke weg. Op dat moment stel ik voor om toch maar die taxi te nemen, want we weten ook niet hoeveel verder het nog is, maar dat wilt Dirk niet meer. Die neemt dan liever de bus, want we staan immers aan een bushalte. Oké, we springen op de eerste de beste bus die langskomt maar...die rijdt helemaal niet verder rechtdoor, maar slaagt af en draait en draait en draait en stopt dan ergens aan een groot busstation ergens in....???? We hebben geen stratenplan van deze regio en geen enkel idee waar we zitten. Dus zit er toch niets anders op dan toch maar een taxi te nemen en ons naar de brandweerkazerne te laten rijden. Daar aangekomen vinden we helemaal nergens een Battery King en blijkt ook niemand ooit van die winkel gehoord te hebben....

Omdat Dirk het ondertussen serieus op zijn heupen heeft gekregen en geen zin meer heeft om nog verder naar batterijen te gaan kijken, nemen we terug een taxi maar deze keer rechtreeks naar de winkel waar hij vorige week batterijen heeft zien staan. Maar toen had hij niet gezien dat dat maar 75 Ah batterijen zijn, terwijl we 90 Ah nodig hebben. In de winkel ernaast hebben ze ook niet wat we zoeken en nog een winkel verder ook niet en nog verder...noppes...en wandelen dan maar in de gietende regen, onverrichter zake en met een humeur ver onder het vriespunt, terug naar huis.

Geen opmerkingen: