woensdag 19 oktober 2011

SINGAPORE 19/10 tot 2/11


Raffles marina is pure verwennerij. We hebben hier een zwembad en hottop, douches met veeeeel en warm water, een verse handdoek telkens als we gaan douchen, een fitness, bowlingbaan, restaurant, gratis wifi en tot slot krijgen we ook nog eens elke morgen de krant geleverd aan boord.
Ook de verschillende gratis shuttles per dag naar de metro zijn erg handig. We kunnen vandaar dan de MRT opstappen en de stad ingaan, of bij het winkelcentrum aan het metrostation boodschappen doen.

Singapore op zich is anders ook heel leuk. Heel het eiland is een grote, drukke Westerse stad. Een grote blokkendoos met 5 miljoen inwoners en krakend proper. Ja bijna steriel proper. Met honderden winkelcentrums, verschillende etnische wijken en fantastisch goed georganiseerd stadsvervoer.
We hebben hier wel een beetje een cultuurschok na Indonesiƫ, maar dat gaat snel over. Alleen geraak ik er maar niet aan gewoon dat iedereen op de metro met zijn iPhone of iPad of ander leuk speeltje bezig is. Dat geeft me het gevoel dat ik wel erg ouderwets ben met mijn simpel mobieltje.

Maar in Raffles marina hebben we het zo naar onze zin dat we eigenlijk niet zo dikwijls de stad intrekken. Komt onze Narid wel ten goede, want in de loop van de dag prutsen we en prullen we aan ons bootje en halen weeral wat achterstallig onderhoud in en duikelen dan daarna voor een paar uur het zwembad en het bubbelbad in.



zwembad van Raffles Marina
downtown Singapore

Orchard Road
Chinatown een stad in de stad

Deepavali in Little India of het lichtjesfeest van de Hindu's = Nieuwjaar

Hier wordt het geld verdiend!

Kranen genoeg in Singapore en toch hebben ze geen machinisten nodig


Karweien

en frietjes bakken

Geen opmerkingen: