dinsdag 11 oktober 2011

BELITUNG


Voor al de zeilers die willen, is er een uitstap georganiseerd naar het westen van het eiland.
Het is wel een busrit van 2,5 uur naar ginder waar we, zoals naar gewoonte in Indonesiƫ, welkom worden geheten met een traditionele dans. Na de welkomstceremonie krijgen we de gelegenheid om een beetje rond te kijken in het dorp en krijgen we een demonstratie van een gevecht met een geest. Hoewel Belitung net zoals de rest van Indonesiƫ (uitgezonderd Bali) Islamitisch is, geloven ze hier toch nog altijd in geesten en houden ze hun traditionele cultuur toch nog een beetje in stand.


Voor de lunch heeft de regent van West Belitung ons allemaal uitgenodigd. Hij vertelt ons dat ze hier tegen volgend jaar een marina gaan bouwen en wil al een beetje reclame maken. De plaats die ze hebben uitgekozen voor de jachthaven leent zich er inderdaad wel uitermate voor en we zijn het er allemaal over eens dat het wel eens heel mooi zou kunnen worden.

Na het eten gaan we naar het strand en stoppen onderweg bij een supermarkt. Goed idee, want het plaatske waarvoor we geankerd liggen heeft alleen maar een paar kleine toko’s die enkel wat basis spullen verkopen.


Voor we terug naar Tanjung Kelayang rijden, bezoeken we nog een Chinese boeddhistische tempel en spijtig dat we er geen woordje uitleg krijgen, want die Chinesen beleven het boeddhisme precies toch een beetje anders.

Het is laat wanneer we terug zijn en hoewel we ons geamuseerd hebben, vond ik de uitstap op zich toch niet zo erg de moeite. Maar waarschijnlijk zijn we al veel te veel verwend geweest in Indonesiƫ.

Geen opmerkingen: