zaterdag 18 augustus 2012

PUERTO PRINCESA


Het schaderapport is opgestuurd naar onze verzekeringsagent en nu rest er ons niets anders dan wachten op antwoord van de verzekeringsmaatschappij Unigarant.

Omdat de herstelling niet zo ingewikkeld is, heeft Dirk in het verslag voorgesteld om de reparatie zelf te doen, met assistentie van een bevriende zeiler die van wanten weet. Birger heeft aangeboden om te helpen en die heeft ervaring met zulke dingen. Die heeft ten eerste zijn ‘Nika” zelf gebouwd en al eens gelijkaardige brokken gehad en weer zelf hersteld
Bovendien lijkt het ons een zeer goed idee om het zelf te maken, want als we moeten wachten tot de verzekering iets geregeld heeft, zijn we waarschijnlijk oud voor we hier weer kunnen vertrekken. Er is hier namelijk niets voor yachten laat staan om ze te herstellen.
Tot slot zou dat ook de herstellingskosten enorm de hoogte injagen, want eigenlijk kost de reparatie alleen maar veel tijd. De aankoop van het nodige materiaal zal waarschijnlijk nooit hoger zijn dan de ‘eigen risico’ die we sowieso moeten betalen.

Dus nu maar zien wat de verzekeringsmaatschappij ervan denkt.

Geen opmerkingen: