zaterdag 28 april 2012

TG SEPAT - PORT DICKSON



Omdat we nog maar 20 mijl tot Port Dickson moeten, zouden we een beetje uitslapen, maar om 7 uur, wanneer ik me nog eens omdraai, wordt ik ineens wakker geschud door de motor. Dirk is namelijk uitgeslapen en  vertrekt maar alvast. Ik mag nog blijven liggen van hem, maar de vers gezette koffie lokt me toch uit bed.


De Admiral Cove Marina in Port Dickson is een mooie jachthaven. Nette pontons, proper water, sjiek gebouw, leuk zwembad en goed bewaakt door vriendelijke, correcte wachters. Telkens als we van of naar de steiger willen door het poortje, worden we gegroet en wordt de poort voor ons open gedaan. Hoe dikwijls we er ook doorgaan, die mannen staan altijd op post en salueren elkes keer.  Ook het gebouw op zich heeft een zekere allure en moet nog tamelijk nieuw zijn, want het is nog niet onderkomen. Hoewel, je mag niet hoger kijken dan ooghoogte, want alles daarboven heeft nog nooit een stofvod gezien en één van de plafonds moet hersteld worden, maar dat zal waarschijnlijk nooit gebeuren. In Maleisië doen ze namelijk niet aan onderhoud en poetsen kunnen ze ook niet en dat is toch wel erg jammer met zulke mooie gebouwen.


Terwijl ik op jacht ga naar eten en supermarkten, gaat Dirk diesel halen, want die hebben we er de laatste dagen nogal goed  doorgedraaid. In de jachthaven kunnen we wel tanken, maar 2 km verder aan het tankstation betalen we maar de helft van de prijs  aan wat we in de marina moeten betalen en daar kunnen we wel 2 keer voor op en af lopen met een jerrycan.


Ook profiteert Dirk van het mooie heldere water in de marina om eindelijk na 6 maanden (vuil water) nog eens onder de boot te duiken en naar onze tuin daar te gaan kijken en oeijejoei... is dat een ramp... er hangt een rif van 15 cm onder de kiel! De romp valt anders nog heel goed mee, maar ja die kiel dat hadden we wel verwacht. Er hangt daar ook geen antifouling meer aan nadat we er - net een week na de ‘haul out’ vorig jaar in Australië - mee op een zandbank hebben gezeten. Die is toen gewoon gezandstraald geweest en al zijn verse antifouling kwijtgespeeld. Meer dan twee uur heeft Dirk nodig om de kiel weer zuiver te maken, of toch zo goed als en is kapot wanneer hij weer boven komt. Dus in plaats van ‘s avonds naar de Saturday Night Market te gaan, eten we maar rustig een hapje aan boord en kruipen er weer vroeg in.


                                                                       

Geen opmerkingen: