zaterdag 17 december 2011

PENANG - LANGKAWI 17 en 18 december


Volgens een paar yachties die langs ons liggen zou het heel erg gaan waaien dit weekend, maar wij kunnen niet meer dan 20 knopen wind vinden op onze gribfiles. Nu ja, 20 knopen is inderdaad wel ontzettend veel wind in Maleisiƫ want meestal is het hier gewoon windstil. Maar de wind zou uit een goede hoek komen en het lijkt ons gewoon leuk om nog eens echt te zeilen. We zoeken ons wel een eilandje uit om te overnachten, want misschien geraken we wel in 1 trek in Langkawi, maar als we het in twee dagen doen dan kan het veel meer relaxed.

Wanneer we losgooien pikt de wind inderdaad een beetje op...tot de helft van wat er beloofd was. Maar de windrichting klopt helemaal niet, alhoewel...Men zegt dat wanneer je in Maleisiƫ de wind niet op kop hebt, je de verkeerde richting uitvaart...

Een half uur voor we aan onze ankerplaats voor vannacht aankomen krijgen we ineens wel de beloofde wind en choppy zee en Bunting eiland ziet er wel heel erg klein uit om ons ertegen te beschermen. Maar toch, als we dicht genoeg bij het eiland kruipen liggen we heel rustig. Trouwens de wind stopt er ook alweer mee na een uurtje, dus daar hoeven we ons geen kopzorgen meer over maken van de nacht.
De volgende dag kunnen we een paar uurtjes achtereen goed zeilen. We mikken op Telaga in het westen van Langkawi, maar wanneer tegen de middag de pret uit is met de wind, veranderen we van koers en lopen Kuah binnen. We willen namelijk nog tax free gaan shoppen op Langkawi en bij nader inzien kan dat misschien het beste in de hoofdplaats van het eiland.


 
 

Geen opmerkingen: