maandag 26 december 2011

LANGKAWI - PHUKET 26 tot 30 december


Vlak na de middag zeilen we al een stukje naar het noordwesten van Langkawi, vanwaar we morgen een vroege start willen maken. In vogelvlucht is een maar een etmaal zeilen naar Phuket in Thailand - waar we nieuwjaar willen vieren - maar we hebben nog dagen genoeg over om dit stuk in korte dagtrips te doen.

Dit stukje kust met zijn honderden eilandjes of gewoon rotsblokken met een toefke groen op die zomaar uit het water steken, verborgen baaitjes en witte zandstrandjes is trouwens veel te mooi om door te vliegen. Sommige van die eilanden hebben ook de gekste vorm zoals het eiland dat we hebben uitgekozen om voor de nacht te ankeren. Van ver ziet dat er maar bedenkelijk uit en eigenlijk hebben we een beetje spijt dat we geen eiland vroeger gestopt zijn, want dat zag er veel meer beschermd uit dan deze rechte rotsmuur van 150 m hoog die alleen maar wind en swell van of west of oost - hang ervan af aan welke kant je gaat liggen - tegenhoudt. Maar er vlak naast liggen we heerlijk rustig en is dit toch wel een indrukwekkend plekje.

De volgende dag passeren we nog allerlei mooie baaitjes maar stoppen pas bij Ko Lanta en hier merken we echt dat we niet meer in Maleisië zitten. Het is hier ineens veel toeristischer en iedereen loopt hier gewoon rond in zwembroek en bikini! Ha, eindelijk mogen onze t-shirts met mouwen en shorts tot onder de knieën weer de kast in.

Van Ko Lanta maken we een klein ommetje naar Ko Phiphi Don, het beroemdste backpackers eiland in de Andaman Sea. Een gezellige drukke plaats waar nog geen auto’s noch scooters ( uitgezonderd die van de politie) rondrijden. Hier wordt echt vakantie gevierd en na het serieuze Maleisië kunnen we de losse sfeer die hier hangt echt wel eens appreciëren.

De laatste etappe naar Patong, de grote baai in het zuidwesten van Phuket gaat langzaam doordat er net iets teveel wind staat om niet te zeilen. Het duurt dan ook dubbel zo lang als dat we gewoon zijn, maar we hebben nog altijd een dag over en kunnen als het moet nog stoppen, maar het moet niet. Wel ligt de anders niet zo populaire baai onder de yachties - veel ferry’s, jetskies en swell - nu al wel goed vol om naar de honderden papieren lampionnen te kijken die ze hier morgen met het inluiden van het nieuwe jaar laten opstijgen.

Geen opmerkingen: