dinsdag 7 juni 2011

7 juni ORPHEUS ISLAND-HINCHINBROOK CHANNEL

Via Dick en Anita horen we dat Piet is opgenomen in het ziekenhuis met een blokkade van het spijsverteringskanaal. De VMR is hem gisterenavond nog gaan zoeken met een reddingsboot en hebben hem van boord gehaald en recht naar het ziekenhuis gebracht. Omdat hij niet weet hoelang hij daar moet blijven vroeg hij of iemand zijn boot, die in het Hinchinbrook kanaal ligt, naar de marina een beetje verder wilde brengen. Sea Topaz ( Duncan en Ria) die reeds onderweg is naar Hinchinbrook wilt dat gerust doen en wij willen daarbij helpen waar mogelijk.

Van de kustwacht vernemen we dat de Cardwell Marina gesloten is nadat cycloon Yasi er lelijk heeft huisgehouden en die raden ons aan om de Sabbatical naar Dungeness te brengen, een klein haventje aan het begin van het kanaal. Eigenlijk eerder een kreek met een jetty en ramp en met een ingang die bijna droogvalt bij laagwater. Terwijl Duncan de Sabbatical gaat ophalen gaan wij dit plekje verkennen; kijken of de rivier diep genoeg is, maar lopen er hopeloos aan de grond. Schuiven nog wat voort over de zandbank en blijven dan steken. Bij hoogwater! Met onze korte kiel! Dat wordt dus niks voor de Sabbatical.

Uiteindelijk na wat over en weer getelefoneer wordt afgesproken dat de Sabbatical gewoon blijft liggen waar hij ligt, dat de kustwacht er een oogje op houdt en dat dezelfde kustwacht Piet naderhand terug naar zijn boot brengt. Mooi toch van die mannen!
 

Geen opmerkingen: