maandag 6 juni 2011

6 juni MAGNETIC ISLAND-ORPHEUS ISLAND

We twijfelen eerst een beetje of we vandaag wel gaan zeilen want er staat bijna geen wind, maar na de ‘Dutch-Net’ op de HF radio pakken we toch gauw ons boeltje in en halen het anker op. Trekken ook maar meteen de Bolle Jan de mast in. Eerst aan stuurboord, een half uurtje later voor de boot - Dick van Kind of Blue heeft uitgelegd hoe dat moet en dat blijkt prima te marcheren - en nog wat later aan bakboord. Ja, we hebben eindelijk niet meer zo’n schrik van die grote lap stof en beginnen er nog mee overweg te kunnenn ook.

Ook de vislijn heeft vandaag weer succes en brengt een mooie maat tonijn op. Niet te groot maar genoeg om een paar maaltijden van te maken.

‘s Avonds telefoneren we met Piet, schipper van het Nederlands jacht Sabbatical. Piet zoekt namelijk dringend crew want die heeft een gebroeken hiel én een gekneusde hiel - is van een verhoog gesprongen en nogal ongelukkig neergekomen - en omdat wij iemand kennen die een boot zoekt, willen we Piet met Henrik in contact brengen. Nu horen we aan de telefoon dat Piet in een noodsituatie zit en erge pijn lijdt en omdat zijn oproepen per vhf naar de VMR ( vrijwillige reddingsbrigade) niet worden beantwoord doen wij een destress relay voor hem.

Geen opmerkingen: