vrijdag 3 juni 2011

3 juni SOUTH MOLLE-MAGNETIC ISLAND

Eén volledige en twee halve dagen hebben we nodig om naar Magnetic Island te zeilen. Enfin zeilen, zeg maar eerder dobberen….

’s Middags, na de wandeling op S Molle vertrekken we nog met het gedacht de ganse nacht door te gaan en de volgende middag aan te komen, maar om 16u30 stipt houdt de wind het voor bekeken. We gaan nog eventjes voort maar omdat er toch niets meer te zeilen valt zoeken we een baaike waar we rustig kunnen gaan slapen.

De volgende morgen zien we een paar zeilen aan de horizon en haasten ons gauw op weg, doch veel wind komt er in de onzen niet in. Het is zelfs nog te weinig voor de genakker, maar door de stroom drijven we in elk geval al de juiste richting uit.
In de hoop op beter, dobberen we heel de dag en een halve nacht door tot bij het wisselen van de wacht de wind wat aantrekt. Dirk is er een beetje jaloers van dat ik, terwijl hij sliep lekker kon zeilen, want wanneer die opstaat gaat de wind er weer vandoor.

Nog 10 nm voor Magnetic Island staan we zo goed als stil en omdat stil liggen veel leuker is met een anker uit en in de buurt van land, starten we voor het laatste stukje toch maar de motor.

Geen opmerkingen: