vrijdag 27 mei 2011

27 mei CID HARBOUR (WHITSUNDAY ISLAND)



Vandaag zeilen we naar de andere kant van het eiland, naar Cid Harbour en moeten eerlijk toegeven dat de natuur hier prachtig is. We hadden al zo dikwijls van de Ozzie’s gehoord dat The Whitsunday’s zo mooi zijn en vreesden een beetje dat dat overroepen was ( de Ozzie’s kennende, heel toffe mensen maar ze kunnen van tijd nogal overdrijven), maar nee hoor, het ís hier gewoonweg magnifiek.
 

In Cid Harbour maken we eerst een klein wandelingetje (2 km maar) en als onze middagboterham op is besluiten we holder de bolder om nog door te zeilen naar Airlie Beach op het vaste land. We zitten namelijk nogal laag met water en diesel en die diesel vliegt er de laatste dagen goed door.

 





                                                       Om 3 uur s middags gaan we dus nog ankerop en doen veel langer over het kleine stukje naar Arilie Beach als verwacht, maar met een beetje hulp van de motor geraken we toch voor het donker aan de Abel Point Marina. Daar parkeren we ons naast de Taremaro - voor de marina want erin kost het $ 70 per nacht voor een 39 voets scheepje! - en worden meteen door Rob opgehehaald om met Marjo en hem de laatste nieuwtjes sinds Mooloolaba uit te wisselen.

Geen opmerkingen: