zaterdag 14 mei 2011

4 tot 11 mei MOOLOOLABA

We liggen terug in het water maar kunnen nog niet weg. We hebben namelijk een nieuwe batterij voor de laptop besteld en die is nog niet gearriveerd.
Maar eigenlijk komt dat wel goed uit, want nu we zo goed bezig zijn kunnen we gelijk de rigging ook nog eens onder handen nemen. In de top van de mast is de blok van de genuaval kapot en moet dringend vervangen worden. En Mooloolaba is een goede plaats om dat te doen. We liggen hier in rustig water wat het werken boven in de mast iets gemakkelijker maakt en hebben hier twee botenwinkels in de buurt voor onderdelen en zo.
Zoals gewoonlijk gaat afbreken gemakkelijk, maar dan komt het hé... Eenzelfde blok hebben ze in geen van de twee chandlers en voor we er eentje vinden dat de oude kan vervangen zijn we gelijk al een paar dagen verder. Maar dan past de nieuwe blok natuurlijk niet zomaar in de mast. Daarvoor moet de gleuf helemaal in het topje van de mast een beetje uitvergroot worden en doe dat maar eens, hangend aan een lijn op een krammikig stoeltje... Dick van Kind of Blue komt hierbij een handje helpen met raad en daad en het nodige gereedschap dat wij niet aan boord hebben en met kennis van zaken wordt niet alleen de genuaval gemaakt, maar worden ook alle verstagingen nagekeken en terug onder juiste spanning gezet.
 
 
 

1 opmerking:

Unknown zei

dag anneke en dirk ik probeer of het lukt jullie een berichtje te zenden,ik volg jullie avontuur nog altijd niet te geloven dat het al bijna 3 jaar geleden is dat we jullie in de gietende regen uitwuifden
groetjes rosette en jean