zaterdag 14 mei 2011

26 April BRISBANE-MOOLOOLABA II

Wat een somber weertje vandaag. We zitten aan de Sunshine Coast, maar veel zon hebben we hier toch nog niet gezien in Queensland hoor. Oké, vandaag was het nog donker toen we vertrokken, maar een paar uur later is het nog steeds grauw. ‘t Is juist alsof we op de Noordzee aan het zeilen zijn. Jeansbroek aan, dikke fleecetrui aan, zeiljak erover en muts op! En dat in warm zonnig Australië! Enfin, we dachten dat het hier warm en zonnig was, maar in België is het potverdorie beter weer...En nee hoor, het stopt hier niet... we mogen ook nog onze zeilbroeken gaan opdiepen want we krijgen er ook nog van die venijnige buien bovenop getrakteerd. Bah...
Na de tweede bui hou ik het dan ook voor bekeken vandaag en kruip naar binnen, lekker onder een dekentje. Dirk kan het wel alleen aan, het is alleen maar nat en guur. Voor de rest vallen de zeilcondities goed mee. De wind wakkert wel serieus aan in de loop van de middag, maar de golven hebben nog geen tijd gehad om zich op te bouwen.
Rond 4 p.m. liggen we geankerd in Mooloolaba en is het hoog tijd om onzen Dirk weer te ontdooien met een hete mok chocomelk.
 
 
Onderweg passeren we de Endavour. De replica van Captain Cook’s tallship die helemaal rond Australië aan het zeilen is.

Geen opmerkingen: