vrijdag 13 mei 2011

13 mei GARRY’S ANCHORAGE

Juist te laat, ze hadden boven juist het licht uitgedraaid, zijn we gisteren nog in Garry’s Anchoridge geraakt. Een zijstraatje van de Great Sandy Strait en een zalig rustig plekje midden in de natuur.
We waren van plan om hier alleen maar te overnachten en morgen door te gaan naar Kingfisher Bay, maar omdat we dan weer voor dag en dauw moeten opstaan (met hoog water en dat is om 5 uur s morgens) blijven we maar een dagje liggen. Het lijkt ons trouwens ook helemaal geen goed idee om hier in het donker te liggen knoeien. Daarvoor is de vaargeul veel te smal en te dicht bezaait met zandbanken.

Dus leg ik vandaag een deel van de vis op volgens recept van Kind of Blue:
1 kopje water
1 kopje zeewater
1 kopje azijn
laurierblaadjes, peperkorrels, ui, knoflook, rode pepertjes, kruiden naar wens
Alles aan de kook brengen.
Vis in blokjes snijden, niet te klein anders vallen ze uit elkaar.
Als het water kookt, de vis er in doen, zachtjes door laten koken ongeveer 10 min.
Glazen potten vullen tot over de rand, deksel erop doen. Af laten koelen (deksel zuigt dan vanzelf vacuüm).
In de koelkast bewaren, blijft nog maanden goed (af en toe eens kijken).
Mmmmm, lekker bij de borrel.......

Geen opmerkingen: