woensdag 25 mei 2011

25 mei SCAWFELL ISLAND - SHAW ISLAND

 Nog één dag zeilen en dan nemen we enkele dagen vakantie in de Whitsundays. Een zeilersparadijs dat zich honderd mijl uitstrekt en bezaaid is met meer dan 90 eilanden en -tjs in een azuurblauwe zee, honderden mooie baaien en prachtige stranden allemaal op een paar uurtjes zeilen van elkaar.
Nu is het hier inderdaad wel prachtig, maar een ideaal cruisersgebied...daar ben ik nog niet zo van overtuigd.
‘s Morgens worden we hier uit onze sokken geblazen -ja ja sokken, die kan je hier s morgens goed verdragen! - en ‘s middags moet je zelf in je zeilen blazen.
Vanmorgen waren we eigenlijk voor Whitsunday Island vertrokken maar omdat de wind het in de loop van de dag weer laat afweten verleggen we koers naar Shaw Island. 10 mijl korter en op een betere hoek t.o.v. de wind. (Halve wind in plaats van voor de wind).


De twee laatste uren moeten we toch nog motoren om een beetje op tijd aan de ankerplaats te zijn, maar vlak voor zonsondergang komen we aan en zeilen precies een postkaartje binnen. Wauw...we gooien gauw het anker overboord en haasten ons in de kuip met een lekker biertje om weeral van een parchtige zonsondergang te genieten.

Geen opmerkingen: