zondag 26 februari 2012

NAI HARN 26 tot 28 februari



Nai Harn

We hebben nog een paar dagen in Thailand voor onze visa vervallen en willen die laatste dagen doorbrengen in Nai Harn. Een favoriete baai onder de cruisers omdat je er goed beschermd ligt, het er lekker rustig is en maar 2 uurtjes varen van Chalong of Patong.


Alleen kunnen we niet zo vroeg vertrekken als we van plan waren want er ligt een Frans zeiljacht bovenop ons anker en die Fransen zijn vanmorgen al heel heel vroeg naar de kant gegaan. Dirk is er nogal pissig om, want hij vond al dat die Fransen veel te dicht bij kwamen ankeren, maar telkens als hij de aandacht van die gasten wilde trekken om er iets over te zeggen, draaiden die gewoon hun hoofd om. Gisterenavond door de speling van de stroom en de wind lagen die dan ook zo dicht tegen ons, dat we bijna gewoon konden overstappen en vandaag ligt hun boot dus ook lelijk in onze weg. We proberen hem wel een beetje opzij te duwen en onze ketting er onderuit te peuteren, maar dat lukt niet goed en om nu eerst brokken en dan ruzie te maken hebben we precies ook geen zin. Dus zit er niets anders op dan te wachten tot die Fransen terug aan boord komen, of tot de stroom alles een beetje verzet en na een tijdje doet de stroming inderdaad zijn werk.

Nai Harn ligt helemaal in het zuiden van Phuket, een mooie baai met in het oosten een groot zandstrand vol met de typische parasollekes en ligstoelen en bijbehorende toeristen en in het noorden Ao Sane. Een strandje op het einde van de wereld dat nog niet zo heel lang geleden ontdekt is door de toerist en met een goed lokaal restaurant dat een prachtig uitzicht geeft over de baai.


Twee nachten blijven we hier in Nai Harn en de volgende middag keren we terug naar Chalong. De waterpomp van de motor lekt namelijk en drupt zoutwater op de boîte en die demonteren, reviseren en wat nog allemaal, doen we liever op een plaats waar we gemakkelijk aan reserve onderdelen kunnen geraken.

Geen opmerkingen: