dinsdag 7 februari 2012

KO LANTA


Ja dat klopt....dat is nu de derde keer dat we op Ko Lanta liggen, maar deze keer willen eens iets meer zien dan alleen de baai en huren een scooter voor een dag.
Ko Lanta is 30 km lang en 6 km breed en veel sneller als verwacht zitten we al aan de andere kant van het eiland. Het is dan ook heel fijn rijden hier, bijna geen verkeer en aan de ene kant van de weg de zee en aan de andere kant de jungle.

Lunchen doen we bij een Thais vrouwtje die een geimporivseerde keuken in haar voortuin heeft gezet. Als ik haar vraag of ik mag kijken hoe ze ons eten klaarmaakt, geeft ze met plezier tekst en uitleg bij de gerechten die we besteld hebben. Papaya salade, gebakken rijst met kip en varkensvlees met groenten in de wok. Ze heeft er echt plezier in en ik ook, want ik wilde eigenlijk een cursus Thais koken volgen, maar het zo leren van een Thais moederke is natuurlijk veel interessanter.

Lanta Old Town is een erg charmant stadje waar je nog enigszins kan zien hoe het er hier vroeger uitzag en aan de oostkant van het eiland heb je prachtige uitzichten. De westkant van het eiland moet het hebben van zijn stranden en aan deze kant vindt je dan ook veel resorts, maar hoewel het toerisme hier floreert is het hier bijlange na niet overvol maar in tegendeel erg rustig.

Geen opmerkingen: