woensdag 12 december 2012


SINGAPORE 12 tot 14 dec


Drie dagen Singapore dat vliegt zo om. Temeer omdat er van de eerste dag eigenlijk nog maar een halve dag overschiet wanneer we in de marina aanleggen. En tegen dat we dan helemaal geïnstalleerd zijn, langs het havenkantoor zijn geweest, heel de jachthaven zijn rondgewandeld en uitgebreid verkent hebben, hier en daar een praatje gemaakt hebben, ja, dan is het al avond. De moment om ons nog eens op te kleden en de stad in te trekken, alleen.... die rot oversteek  zit nog in onze knoken en moet precies eerst nog eens goed  uitgeslapen worden.


13 dec
De plicht roep eerst, dus eerst naar de ‘one stop document’ om ons bij de havenmeester aan te melden, zodat we helemaal volgens de regels der kunst in Singapore zijn en dan langs de Belgische Ambassade. Onze paspoorten (reispas op zijn Belgisch) vervallen namelijk op 22 juni 2013 en vermits ze in de meeste landen verlangen dat je paspoort nog 6 maanden geldig is bij binnenkomst, moeten die dus dringend vernieuwd worden. Maar een nieuw paspoort aanvragen in het buitenland gaat echt  als een fluitje van een cent. Gewoon effe langs de ambassade passeren, waar ze zelf een pasfoto voor je maken en je vingerafdrukken nemen en die digitaal doorsturen naar België en voilà, na zeven tot tien werkdagen kan je je biometrische paspoort al gaan ophalen in de ambassade, of kan je het laten doorsturen naar de ambassade van een ander land (Maleisië in ons geval).
Wanneer we met de administratie in orde zijn, gaan we naar de Sim Lim Towers, de’ place to be’ voor alles wat met elektronica te maken heeft. Dit 4 verdiepingen hoog winkelcentrum lopen we van boven tot onder plat op zoek naar industriele schakelaars voor de bediening van de ankerwinch (we laten nu de ketting vallen door de draadjes van het bedieningskastje tegen elkaar te houden), die we helemaal op de bovenste verdieping vinden. En wanneer al onze plichten dan vervuld zijn, nemen we de MRT (metro) naar 'Bayfront', de meest prestigieuze wijk van Singapore waar we eens uitgebreid gaan windowshoppen en lekker de toerist uithangen.



14 dec
‘t Is moeilijk kiezen vandaag. Of de stad nog eens intrekken en ons gaan vergapen aan al de luxe die je tegenwoordig in de moderne wereld kan kopen, of ons bootje verwennen met een beautybehandeling en spa en daarna zelf lekker gaan relaxen aan het sjieke zwembad/jacuzzi in de marina. En het wordt...? de Narid eens goed onder handen nemen, want dat is echt geen overbodige luxe. 

        


Geen opmerkingen: