dinsdag 11 september 2012

11 tot 16 sep PUERTO PRINCESA


Dat idee om zelf een dinghy te bouwen was niet zomaar een losse gedachte, maar is een echt project geworden waar Dirk samen met Birger aan begonnen is. Birger heeft namelijk ook nood aan een nieuwe bijboot, dus nu zijn ze gelijk 2 boten aan het maken.

De blauwdruk voor een ‘ stich and glue’ dinghy  hebben ze van Larry van de ‘Katie Lee’ gekregen. Larry heeft onlangs zelf zo een bijbootje  gemaakt en dat ziet er echt ferm uit. En helemaal niet zo ingewikkeld om te fabriceren.

Na het bouwplan was het nog zaaks om een geschikte plek te vinden om het project te realiseren en daar heeft Tina - Birger zijn vriendin - voor gezorgd. Ze mogen namelijk de tuin van Tina’s zuster gebruiken die op 10 minuten fietsten van de Yachtclub woont.  Een mooie grote tuin die ze helemaal ter hun beschikking hebben gekregen, perfect, alleen spijtig dat er geen afdak is want als het regent  kunnen ze niet werken.

Enfin, vol enthousiasme beginnen ze eraan en ze dachten in 1 week twee dinghies te maken, maar dat was ietjes te optimistisch. Voor ze al het materiaal bijeen hebben zijn er al een paar dagen om en de andere dagen regent het de helft van de tijd. Spijtig, want zo schiet het natuurlijk niet op, maar er komt toch al vorm in het project.      
 








Onze dinghy is een beetje kleiner en heeft een stompe neus opdat hij precies op het dek zou van de Narid zou passen

eerst gestikt met ijzerdraad en dan gelijmd




















































Geen opmerkingen: