woensdag 18 juli 2012

KUDAT



Kudat
Nu onze Narid terug strak in de nieuwe antifouling staat kan ik een vlucht  naar België boeken. Voor we aan de oversteek van de Indische Oceaan  naar Zuid Afrika  beginnen moet ik (Anneke) namelijk  even, wegens administratieve reden ,over en weer naar België. Dat zit inderdaad niet zo lekker in onze planning - rekening houdend met de seizoenen moeten we ten laatste in september beginnen aan de eerste leg ; van  Bali naar Coco’s Keeling om dan ergens in november aan te komen in Zuid Afrika - maar hoewel er sinds het internettijdperk al veel kan geregeld worden via e-mail, zijn er toch nog sommige zaken die je persoonlijk en in levende lijve moet in orde maken.

Enfin, op zaterdag vinden  we op internet een vlucht van de luchtvaartmaatschappij Etihad (Verenigde Arabische Emiraten) die vliegt van Kota Kinabalu naar Brussel  precies in de periode die het beste uitkomt. Dus zonder er verder over na te denken boeken  we die vlucht online en wanneer we die ook  nog eens online betalen, loopt er iets mis. De website page vervalt. Shiiit wat nu...is die vlucht nu geboekt en betaald, of alleen betaald en niet geboekt of geen van beide...? Een telefoontje naar de maatschappij leert ons dat ze in Abu Dhabi niet werken op vrijdag en zaterdag en dat we dus pas de volgende dag te weten kunnen komen wat er nu van die vlucht is.  

Op zondag kunnen we inderdaad contact maken met Etihad, maar daar weten ze ons alleen te vertellen dat de vlucht niet geboekt is. Of ze betaald is moeten we nagaan bij onze bank. Dus nog een dag  wachten terwijl dat vliegtuig binnen vier dagen al vertrekt. ..Maandag horen we van onze bank dat de betaling is doorgegaan, dus nu weten we zeker dat we betaald hebben voor niets. Maar bij Etihad maken ze daar geen probleem van, er is nog plaats genoeg op bewuste vlucht en terwijl we aan de telefoon hangen doen ze de boeking gauw effe overnieuw. Oef...dat is dan geregeld...of dat denken we dan toch. 

Dinsdag kijk ik on line het boekingsnummer na en zie dat de eerste vlucht, die van Kota Kinabalu naar Kuala Lumpur gecanceld is, evenals de terug vlucht van KK naar KL 14 dagen later. Nondeju...wat is dat toch met Etihad. 
We telefoneren nog eens  en ‘gecanceld ‘ wordt veranderd in ‘confirmed’.
Allé het gaat  dus toch  nog lukken om van 19 juli tot 2 augustus naar België te gaan.

Geen opmerkingen: