zaterdag 5 april 2014

LANGKAWI 26 maart tot 6 april

In twee dagtochten zeilen we naar Langkawi, maar deze keer gaan we niet zoals gewoonlijk naar de hoofdstad  Kuah, maar ankeren bij het zuidelijke eiland Pulau Dayang Bunting aan het ‘Lake of the Pregnant Maiden’. Een van dé attracties van Langkawi waar we nog nooit geweest  zijn en na al zoveel keer Langkawi vinden we dat we het niet kunnen maken om dit meer nog eens een keer over te slaan. In het kanaaltje tussen het eiland Guband Darot en de kliffen van het eiland Dayang Bunting vinden we een heel  pittoreske ankerplekje waar het vol zit met zeearenden  en aapjes die op het strand spelen. Van het zogenaamde  Monkey Creek tot het meer is het nog 2 nautical mijl die we de volgende morgen snel en zonder moeite met onze bijboot afleggen, maar om 10.00 s morgens is het al zo druk bij het zoetwatermeer dat we omkeren en afspreken om tegen de avond nog eens terug te  gaan.  Om 5 uur in de namiddag is het nog steeds evendruk en een beetje moeilijk wegens het getij om zonder anker de bijboot te parkeren, dat we die plas maar laten voor wat het is. De volgende morgen heel vroeg wagen we toch nog eens een poging en zoals het spreekwoord zegt: derde keer goede keer, krijgen we eindelijk het meer te zien.



Volgens de legende ontmoeten Mat Teja en de prinses Mambang Sarie elkaar aan het meer en worden er verliefd. Nadat ze uiteindelijk trouwen krijgen ze een zoon maar die sterft spoedig na de geboorte.Wanneer Mat Teja en de prinses zich verzoenen met hun ongeluk besluiten ze hun zoon in rust in vrede in het meer achter te laten. Daarbij zegent de prinses het water van het meer en belooft elke vrouw  die een dipje in het meer neemt een gezonde vruchtbaarheid. Uiteraard is dit verhaaltje niet wetenschappelijk bewezen, maar toch gelooft de lokale  bevolking sterk in deze legende. En wat  nu het mooie is aan dit sprookje is dat wanneer je veel fantasie hebt en goed kijkt, je in de bergen die het meer omringen, je een zwangere vrouw kan ontdekken die op haar rug ligt met een mooi rond buikje.



Via Telaga  zeilen we naar Kuah. Ja, dat is inderdaad een serieuze omweg, maar we hebben post (een neiuwe wormgear voor de windvaan) aangekregen in Telaga die we even gaan ophalen. In Kuah willen we in principe maar een dag of twee blijven, maar het worden al snel 5 dagen. We komen namelijk bekenden tegen waarmee we nog eens een avondje willen afspreken en daarna kondigt het regenseizoen zich aan met zwaarbewolkte, sombere natte dagen, die ons de goesting ontnemen om een stukje te gaan zeilen of om naar Hole in the Wall  te gaan zoals we eigenlijk gepland hadden. Het idee om in de regen tussen de mangroves te gaan liggen spreekt ons niet zo dat we dit plan maar even uitstellen. Maar vanaf de eerstvolgende wolkeloze morgen pakken we gauw ons boeltje bijeen en genieten dan nog twee dagen van de prachtige natuur in het Kilim Nationaal Park, voor we koers zetten naar Thailand.  

Hole in the Wall, Kilim national park











Geen opmerkingen: