maandag 22 oktober 2012

PUERTO PRINCESA 22 tot 28 oktober


In het begin van de week komt Ralph terug van Australië en heeft  motorsteunen  voor ons bij, maar omdat het weer voor de komende dager er niet goed uitziet, blijven we nog  maar even waar we zijn.

Op de weerkaarten zien we een front onze richting uitkomen, dat later blijkt uit de groeien tot een tropische storm en zich verder ontwikkeld tot de Typhoon Son-Tinh. Op 26 oktober raast Son-Tihn tussen Luzon en Palawan met als gevolg  24 doden  in de provincies Visayas en het zuiden van Luzon (Manilla). Vandaar gaat Son-Tihn verder naar Vietnam en China met even desastreuze gevolgen als in de Filippijnen.


41http://gulfnews.com/news/world/philippines/24-deaths-from-son-tinh-in-philippines-1.10945


Gelukkig ondervinden wij er niet veel van in Puerto Princesa op een beetje wind en regen na, maar buiten de baai op zee gaat het er wel nogal ruw aan toe. 

Enfin omdat we nu niet direct kunnen gaan zeilen en het bovendien beter is eerst de kapotte motorsteun te vervangen (doordat de motor nu niet meer in lijn staat trilt de hele motorblok en wie weet wat voor verdere schade dit teweegbrengt) begint Dirk aan dit klusje. Maar amaai, dat is wel rapper geschreven als gedaan. Vier dagen heeft hij er voor nodig om alles weer op de millimeter juist te zetten want met zo’n lomp geval van 270 kg en veel te weinig plaats om te werken gaat het nog moeizamer  dan Dirk gehoopt hadden.



Geen opmerkingen: