maandag 15 oktober 2012

PUERTO PRINCESA 15 tot 21 oktober


In het begin van de week voelen we ons een beetje onwennig nu we niet meer moeten ‘gaan werken’ aan onze dinghy. En nog eens een stukje gaan zeilen gaat ook nog niet want we moeten  nog tot volgende week  wachten tot onze nieuwe motorsteunen arriveren.
Heel Puerto Princesa hebben we afgezocht naar motorsteunen voor een Perkins motor, of motorsteunen die lijken op Perkinsmotorstuenen , zodat we die mits wat aanpassing kunnen fitten. We zijn in zowat elke motoronderdelenwinkel  en autoshop geweest hier, maar niks natuurlijk. Maar nu wilt het juist lukken dat een kameraad van ons,  Ralph van ‘Saltotu’, op en af naar Australië moet en ons een setje steunen wilt meebrengen.   

Dus nu we eindelijk eens tijd hebben, gaan we een dagje  naar de Underground River. Het Puerto Princesa Subterranean River National Park is een van de best beschermde natuurparken in heel de Filippijnen en onlangs erkent als een ‘zevende wereldwonder’ (een van de zo vele zeven wereldwonderen) Het ligt aan de westkust van Palawan , op 76 km ten noordwesten van Puerto Princesa. Een mooie busrit van 2 uur rijden over een smal kronkelweggetje, dwars door het dichtbegroeide binnenland van het eiland.
De ondergrondse rivier zelf ontspringt 8,2 km diep in een kalkstenen grot en mondt uit in de zee, bij een mooi wit zandstrandje omgeven door een kust van kalkstenen rotsen.. Mooi, maar bijlange na zo mooi niet als de  Phang  Nga Bay in Thailand. Oké, de rivier is dan wel indrukwekkend omdat die zo lang is en historisch gezien erg interessant omdat hier een 20 miljoen jaar oud fossiel is gevonden van een sirenia (=voorouder van een zeekoe), plus de ontdekking van 11 mineralen en unieke spelonken (zowel esthetisch als natuurwetenschappelijk) maken deze plek enig in zijn soort. Maar omdat we als toeristen niet verder dan 1,5 km de rivier worden opgeroeid en de mineralen noch het fossiel te zien krijgen, stelt die hele ‘Underground River’ na de ‘Hongs’ in Thailand eigenlijk niet zoveel voor.
Niettemin is het toch een plezant dagje uit dat we afsluiten met een mooie wandeling op het populaire strand van Sabang (een van de mooiste stranden van het eiland volgens de gids)  voor we de bus weer opstappen richting Puerto Princesa.

De rest van de week houden we ons  bezig met kleine klusjes aan boord en  maken plannen  voor de toekomst.







                           

Geen opmerkingen: