woensdag 20 februari 2013

TERUG NAAR DE DOKTER

‘s Morgens vroeg varen we terug naar Chalong, daar aangekomen huren we meteen en scooter en rijden gelijk door naar de dokter in het hospitaal. T Is dat de kuur antibiotica bij Dirk niet heeft aangeslagen en  onze visums (on arrival) voor Thailand morgen al vervallen  en we morgen dus  moeten uitklaren en verondersteld worden om dan meteen te vertrekken. En om in Maleisië niet helemaal opnieuw te beginnen met een andere dokter, haasten we ons vandaag nog gauw naar het ziekenhuis.

Nu staat het Bangkok Hospital te Phuket erom bekend om altijd meteen heel grondig te werk te gaan en omdat de ontsteking bij Dirk eigenlijk al genezen moest zijn, wilt de dokter terstond een colonoscopie uitvoeren. Enfn ttz, hij wilt Dirk morgen laten terugkomen voor een colonoscopie, maar omdat we morgen al moeten uitklaren wordt de colonscopie gelijk voor in de late namiddag gepland. Dus om het spijsverteringsstelsel zuiver te krijgen voor het onderzoek krijgt Dirk meteen een fles water voorgeschoteld met een straf laxeermiddel en binnen de vier uur is zijne darm volledig gespoeld en zuiver. De scopie  toont  duidelijk dat het  stuk  darm voor de endeldarm ontstoken is maar dat er  verder niets ergnrs aan de hand is. Nog eens een kuur andere anitbiotica zou de ontsteking echt  moeten genezen. 

Om 3 pm waren we aangekomen in het ziekenhuis en tegen 9.30 pm mag ik Dirk, nog groggie van de verdoving terug meenemen naar huis. Omdat hij nu zelf niet mag rijden, zet ik hem achterop de scooter en al een geluk dat hij nog goed versuft is, want voor mij is het toch eventjes aanpassen om in dit drukke verkeer te rijden. Maar  tegen dat ik de swung weer te pakken heb, komt Dirk terug tegoei bij zijne positieve en wenst meteen dat de verdoviing nog ietsjes langer had geduurd.

Geen opmerkingen: