maandag 11 februari 2013

FREEDOM BAY EN NAI HARN 11 tot 13 feb


We staan heel laag met ons drinkwater en omdat het moeilijk is om in Patong aan water te geraken , maken we ons klaar om terug naar Chalong te varen maar krijgen een veel beter voorstel van Werner van de boot ‘Fee’. 
Als we 1 baai terug varen namelijk naar Freedom bay, waar het water veel zuiverder is dan in de baai van Patong, dan wilt hij onze tanks rechtstreeks vullen met zijn watermaker. Ja watte, als dat niet gemakkelijk is!

Dus in Freedom Bay aangekomen leggen we ons langszij de Fee, start Werner zijn watermaker die van het zeewater tegen 80 liter per uur drinkwater maakt en pompt dat rechtreeks in onze tanks. Na 4 uur zitten we weer helemaal vol. Tanks gevuld, jerrycans gevuld en alle lege flessen die we nog aan boord hadden tot de nok gevuld zonder dat we 3 keer op en af naar de kant moesten en al die 320 liters water  zelf aan boord moesten sleuren. Wat een luxe toch!!!

Na twee dagen Freedom Bay doen we nog een dagje Nai Harn en kabbelt het leven rustig voort aan boord tot we eindelijk het goede nieuws ontvangen waar we al een tijdje op zitten te wachten.
Ons Ma (Dirk zijn moeder) is weer uit het ziekenhuis.
Toen we in Thailand aankwamen kregen we bericht dat Ma was opgenomen en ernstig ziek was. Na een week testen en onderzoeken werd ze uiteindelijk geopereerd en  nu, 3 weken later is ze weer thuis en maakt het wel. Ze moet nog wel herstellen van de operatie maar alles ziet er goed uit.

Geen opmerkingen: