donderdag 14 februari 2013

AO CHALONG 14 tot 17 feb


In de namiddag  zeilen we terug naar Chalong en de volgende morgen gaan we terug naar het hospitaal. Dirk heeft namelijk al een paar dagen last van zijn darmen. Het begon met een verstopping, die snel opgelost was met een laxeringsmiddel, maar niets deed aan de zeurende pijn in zijn buik. Nu klinkt naar het hospitaal gaan wel ineens erg drastisch, maar als toerist heb je niet veel keus, want daar weet je tenminste dat je door een dokter behandeld wordt en niet door een of andere medicijnman. Enfin, net als bij de oogarts gaat het nu ook erg vlot in het ziekenhuis en wordt een ontsteking aan het laatste stukje van de dikke darm als diagnose gesteld. Vijf dagen antibiotica en het zou genezen moeten zijn en als dat niet het geval moest zijn, dan moet Dirk eventjes terug komen.

Terwijl Dirk  uitziekt ga ik een dagje naar Phuket Town. Gewoon eens lekker op mijn eentje een stadje doen en je kan niet geloven hoe plezant dat eens is om ongestoord naar alles wat je wilt zien op je gemakje te kijken, zonder dat er iemand naast je staat te zuchten of aan je arm staat te trekken om voort te gaan. (Dirk zit hier wel te protesteren dat ik juist hetzelfde doe in een doe-het-zelf of candy store voor boten = botenwinkel)Soit, Dirk moet niet klagen, want die vindt het heerlijk om eens rustig alleen aan boord te zijn zonder gezaag aan zijne kop en voelt zich tegen de avond  al wat beter.

Voor de slotavond van het ‘Chinese Nieuwjaar en Phuket Festival’ hebben we met Dick, Anita en Frans afgesproken in de stad waar een gezellig straatfeest aan de gang is en allerlei lekkers verkocht wordt zoals bijvoorbeeld

Een kakkerlakje Frans?



Ja hoor, die zijn lekker knapperig.






Geen opmerkingen: