maandag 18 februari 2013

AO PO 18 en 19 feb



We hebben ons laten vertellen dat Ao Po, in het noorden van Phuket,  zo een leuk plekje is, heel rustig en nog helemaal niet toeristisch en willen daar eens gaan kijken. Nu is er eigenlijk niet genoeg wind om te gaan zeilen, maar omdat de batterijen dringend moeten bijgeladen worden( de laatste dagen was het te bewolkt voor de zonnepanelen om ons stroomverbruik bij te houden) en we de motor zowiezo moeten starten, vinden we het leuker om dan gelijk te gaan varen dan de motor alleen maar te laten draaien om de batterijen te laden.

Onderweg, wanneer we plots toch een streepje wind krijgen en de zeilen gelijk uitpakken, krijgen we  een niet zo plezante verrassing. Twee naden van onze pas herstelde genua scheuren van voor tot achter open! Dejû toch... en er was nog helemaal niets te zien aan die bewuste naden toen we het zeil voor reparatie binnenbrachten.

In Ao Po aangekomen willen we het zeil meteen effe met de hand naaien (onze stikmachine kan dit zware materiaal niet aan en zigzagt ook niet) maar omdat dit toch veel meer werk is dan eerst gedacht, halen we de reserve genua terug uit en besluiten om de zeilmaakster terug te gaan opzoeken.

Wat Ao Po betreft: het is er inderdad heel erg rustig. We liggen in een grote baai waar wel zeker 80 moorings liggen, maar met ons inbegrepen maar 3 zeiljachtenen een paar vissersboten. Eigenlijk een beetje onbegrijpelijk, want in tegenstelling tot Chalong, heb je hier helemaal geen zeedeining en lig je hier echt op je gemak. Maar voor de rest valt er aan de kant wel  niks te beleven. Een marina voor superjachten met een klein barreke, 1 winkeltje en dan heb je het zo wat gehad.  


Geen opmerkingen: