dinsdag 1 januari 2013

LANGKAWI 1 tot 7 januari


Van Rebak gaan we naar Telaga in het westen van Langkawi. Daar gaan we diesel tanken en zijn daar gelijk een paar dagen met bezig. 
‘Zo lang om een beetje diesel te tanken? ‘hoor ik je al denken
Ja kijk, dat kan natuurlijk in een paar minuten, maar in Maleisië is de diesel gesubsidieerd en als toerist krijg je maar 20 liter per dag aan die gunstige prijs. En omdat we nu niet meer zo persé snel in Thailand moeten zijn, gaan we alle dagen 40 liter halen ( Dirk 20 en ik 20 liter) aan halve prijs in plaats van ineens vol te doen en het dubbele te betalen.

Telaga

Tussen het tanken door prutsen en klussen we aan de boot en vinden eindelijk het probleem waarom we tegenwoordig zo hard moeten trekken aan de vallen om het grootzeil in of uit de mast te rollen. Het wieltje waar de valt over rolt in de giek is namelijk helemaal stuk.t. ‘T Zal dan nogal niet zijn dan je je een breuk trekt aan dat grootzeil. Dat blokje gauw effe vervangen gaat natuurlijk weer niet zo vanzelf, want de as waar dat stukje op zit krijgt Dirk niet zonder moeite uit de giek. Dat zit zo goed vastgeplakt met zout in de giek, dat er pas na twee dagen WD40 een beetje beweging in komt. Wanneer het er dan eindelijk uit is, dient het volgende probleem zich aan. Waar vinden we nu een nieuw blokje? We willen eerst eens gaan kijken in de botenwinkel in Rebak Marine, dat is maar een uurtje zeilen van Telaga. In Rebak aangekomen gaan we natuurlijk eerst Frans effe goeiendag zeggen en krijgen van hem zo’n blokje waar we naar op zoek zijn. Tof, want in de winkel met bootonderdelen hebben ze zo geen blokjes liggen als we nodig hebben. 

Van Rebak gaan we dezelfde dag nog door naar Kuah, in het oosten van Langkawi, naar de zeilmaakster, want de zeilen kunnen ook wel eens een onderhoudsbeurt gebruiken.

Geen opmerkingen: