donderdag 27 december 2012

LANGKAWI 27 tot 31 dec


Twee zeildagen hadden we nodig om naar Langkawi te gaan en ja dat heb je goed geraden ..., we gaan inderdaad in Langkawi nieuwjaar vieren. We moeten namelijk in Langkawi diesel tanken omdat we onze tank zo goed als leeg gevaren hebben sinds Miri en dan nog wat ‘tax free’ bier en wijn inslaan en als we dan geluk hebben en alles mee hebben geraken we misschien nog net op de laatste dag van dit jaar in Phuket. Maar als de wind of de stroom of weet ik wat tegenzit, dan moeten we Nieuwjaar ergens onderweg vieren en ...nee...neeje...dat vinden we precies niet zo’n leuk idee. Dus in plaats van ons te haasten en te spoeden om dan  toch te laat aan te komen, doen we het rustig aan.

Donderdag 27 december in de late namiddag komen we aan en omdat op vrijdag bijna alles gesloten is in Langkawi (de vrijdag hier = de zondag bij ons) wachten we tot zaterdag om ‘duty free’  te gaan kopen bij de groothandelaar. Die groothandel wordt nu wel gerund door een Chinees, maar de wandeling er naar toe is en beetje te fiks om dan te riskeren voor een gesloten deur te staan.

Kuah


Wanneer de bilge dan  weer een beetje gevuld is met wat  lekkers om te drinken, varen we tot Rebak, een eilandje van het eiland Langkawi, waar we Frans van de Gemini gaan opzoeken ( Frans ??? zie AustraliĆ« 2011 en Bali en Kalimantan en Singapore). Frans is na bijna een jaar Nederland terug aan boord en is volop bezig de Gemini weer klaar te maken voor volgende zeilavonturen.
In  ‘ Rebak Island Marina ‘ blijven we dan ook voor de jaarwisseling, die hier erg rustig verloopt, maar wel in aangenaam gezelschap. We hadden gehoopt om na de diner en de nieuwjaarstoast in het Harddock Cafe het nieuwe jaar  stevig in te gaan  vieren in het aangrenzende  ‘Rebak Island Resort’ (waarvan de jachthaven een onderdeel is) maar om 00.30 uur is het  daar al even rustig als aan de zeilerskant van het eilandje! Spijtig, want we hadden wel eens zin in een goede party, maar in plaats daarvan beginnen we de eerste dag van 2013 fris, monter en lekker uitgerust. 

Rebak Marine





Geen opmerkingen: