zondag 23 december 2012

STRAITS QUAI MARINA - PENANG 23 tot 25 dec


Kerstmis vieren in de tropen blijft toch wel raar. Nochtans is de Straits Quai Shopping Mall ( de marina die erbij hoort is eigenlijk alleen maar een attractie van het winkelcentrum) de ideale plek om in de stemming te komen. Het complex staat strak in de kersversiering, er worden de hele dag kerstliedjes gespeeld en daarbovenop komt er s avonds nog een koor liedjes zingen onder de kerstboom. Echt allemaal heel mooi, alleen klopt de buitentemperatuur niet. Een vochtige snikhete +32° C in plaats van guur winterweer en artificiële sneeuw!.



Ook missen we op deze dagen onze families wel een beetje, maar desondanks maken we er met Jodie en Mike (cruisers die we af en toe tegenkomen sinds de Pacific Ocean) een echt gezellige (kerst)avond van. We koken elk de helft van de feestmaaltijd en ik kan je verzekeren dat de maaltijd alleen al een echt feest is. Gerookte zalm, mosselen uit de oven met lookboter en peterselie, knapperig stokbrood, gevulde  kippenborst  met gerookte ham en verse basilicum, bestrooid met amandelschilfers en kerstomaatjes, huisgemaakte limoentaart en koffie van versgemalen bonen. Klinkt misschien een beetje gewoontjes voor jullie, maar uitgezonderd kip (deze hier was niet zomaar kip maar kip met allerlei lekkers) hebben wij de overige ingedienden al heel lang niet meer gegeten, gewoon omdat die in Maleisië normaal gezien niet te verkrijgen zijn. Maar in Penang valt dus veel te verkrijgen, zoveel  dat we er bijna gek van worden in de winkel. 

Met kerstdag zelf  lenen we de scooter van Mike en rijden naar de Penang Hills. Maar eigenlijk hadden we kunnen weten dat dit de slechtste dag van het jaar is om daar naar toe te gaan .Op hun vrije dagen trekken de Maleisiers er namelijk  ook op uit en er staat zo’n ellenlange rij wachtenden bij het treintje dat je naar de Hills brengt (je kan alleen met de trein naar boven) dat we er nog niet aan denken om mee in de rij te gaan staan. In plaats daarvan verkennen we het eiland met de scooter en bezoeken de Kek Lok Si, volgens zeggen de mooiste boeddhistische tempel in Penang.

uitzicht vanaf Kek Si Lok tempel


Kek Si Liok



 de trein voor Penang Hill






Geen opmerkingen: