woensdag 6 maart 2013

REBAK MARINE / LANGKAWI/ MALEISIE


Vandaag verjaart Dick van de Kind of Blue en dat gaan we vieren in Rebak Marine. Ja zeg nu zelf, hoe kan je nu beter je 65 ste verjaardag vieren dan met een drankje in je hand, met je voeten in het zwembad en een schitterend uitzicht over Langkawi.

We komen er een stukje na de middag aan, maar zijn net op tijd voor de taart die door het ‘Rebak Marine Resort’ wordt geschonken. Ja stel je voor zeg, wat een mooie attentie toch. Nu de taart wordt meegenomen naar het zwembad waar druk gevierd wordt, want er is nog een jarige onder de cruisers.

De volgende dag, voor we de marina weer uitgaan is wel erg druk. Ik draai drie machines was en profiteer van de luxe om die in de droger te drogen. Dirk kruipt met de assistentie van Dick de mast in en kijkt alle verstaginen nog eens goed na. Dan verwisselen we de reserve genua met het gerepareerde voorzeil en tot slot ontzilten we nog eens gauw het dek en de kuip met zoet water. In princiepe zijn we dan klaar om terug naar Thailand te zeilen, ware het niet dat er weer een nieuw probleem op de proppen is gekomen. Er komt (zee)water binnen in het motorruim via de uitlaat. Dus in plaats van de marina uit en richting Thailand, wordt het de marina uit en weer richting Kuah, om dit eerst te maken. Maar omdat we vandaag niet meer voor het donker in Kuah geraken, ankeren we ergens tussen de 99 eilanden van Langkawi en hangen voorlopig voor een laatste keer aan ons anker naast de Kind of Blue. Dick en Anita vertrekken namelijk binnen een paar dagen richting Singapore en gaan van de zomer de oversteek naar Zuid Afrika maken.

Geen opmerkingen: