maandag 26 maart 2012

PENANG 26 tot 31 maart


Roti Canai

Als we als eens in een marina liggen, dan klussen we altijd veel meer aan onze boot als op anker. Gek eigenlijk, want we hebben echt die steiger en die marina niet nodig om te prullen aan boord, maar toch gaat dat dan precies gemakkelijker.
Deze keer doen we een grote kuis. Van voor tot achter wordt alles gewassen van kussens tot zetelovertrekken (wel gemakkelijk met twee wasmachines gratis ter beschikking in de marina), alle kasten worden uitgeladen en geschrobd en bakskisten worden uitgemest en gereorganiseerd. Het resultaat achteraf mag er wezen alleen...we vinden helemaal niks meer terug! Een schroevendraaier nodig...oeps...waar liggen dien nu weer of een verfborstel, ja euh...
Ook andere uitgestelde klusjes worden aangepakt en we zijn zo druk dat we even overwegen om maar terug op anker te gaan...Nee nee hoor...het is trouwens heel plezant om zonder gedoe met de dinghy zomaar te stad in te kunnen. Effe gauw brood halen, of iets anders, of zo maar eventjes de benen strekken. Ja toch wel een luxe zo een marina, zeker als je die haast alleen voor jezelf hebt, want we liggen hier maar met een paar boten.
Voor de rest pakken we ook nog onze rugzak in, want zondag is het zover, dan vertrekken we op vakantie naar Cambodja. We hebben een enkele vlucht naar Phnom Pehn geboekt en weten nog niet wanneer of hoe we terug komen. Het plan is om met de bus, trein, ferry via Thailand onze weg terug te werken naar Penang, maar staat voor de rest nog helemaal open.

Geen opmerkingen: