zondag 18 maart 2012

GEORGE TOWN / PENANG - MALEISIE 18 tot 25 maart


De ankerketting laten galvaniseren ging heel vlot. Zaterdag in de namiddag telefoneren we met Steelaway, maandagmorgen komen zij de ketting ophalen en dinsdag tegen de avond brengen ze een mooie blinkende ketting terug. Heel goed werk trouwens wat ze geleverd hebben en de prijs, die viel ook wel mee. 4,6 RM per kilo (= € 1.15) inclusief ophalen en leveren.
De Tanjong City Marina in George Town valt bijna uit elkaar maar heeft een fantastische locatie. Midden in de stad op 5 min wandelen van Little India. Maar de pontons hebben last van betonrot en 1 steigers is al bijna helemaal afgebrokkeld. Ook de kom is heel erg verzand en op nog maar 1/3 van de ligplaatsen kunnen kielboten liggen.
Bij laag laagwater zakken we 10 cm in de modder en met onze vleugelkiel zijn we er niet helemaal gerust op dat die zich niet gaat vastzuigen op de bodem, maar de modder is zo zacht dat we zonder problemen terug mee omhoog gaan bij hoogwater. Toch verleggen we ons voor alle zekerheid wanneer de ligplaats twee boten verder, die iets meer diepgang heeft, vrijkomt.
Wanneer we er heel zeker van zijn dat we hier goed liggen, besluiten we onze Narid hier achter te laten wanneer wij naar Cambodja vliegen. Want aja, ik geloof dat ik dat nog niet vermeld heb, maar begin april gaan we 2 tot 3 weken backpacken in Cambodja. Voor die periode hadden we eigenlijk voor onze Narid gereserveerd in Pangkor Marina, maar omdat ze daar voor 98% vol zitten en ‘hun best zouden doen om voor ons nog een plaatsje te vinden’, blijven we liever hier waar we zeker zijn van een plek. Wat wel wil zeggen dat we nu nog een zee van tijd hebben in Penang.

George Town, Unesco Heritage City, is een geweldige stad. Een mengelmoes van culturen, vooral Chinees, Indisch en natuurlijk Maleisisch, met bijbehorende tempels, moskeeën en kerken en er valt altijd wel iets te doen of te zien.
Ook de multiculturele keuken is hier erg lekker en omdat we in een marina liggen is het gemakkelijk en plezant om s morgens roti canai te gaan ontbijten en dan door te lopen naar de markt. Daar bij de Chinese beenhouwer, die hele varkens heeft hangen en gewoon de stukken uitsnijdt die je wilt, varkenshaasje te kopen (aan € 2,5/kilo) en verse groenten voor de lunch en ‘s avonds weer de stad in te trekken voor naan tandoori.
 
 

1 opmerking:

Dick en Anita zei

Ha vakantiegangers daar! Dat klinkt allemaal heel plezant.... wij zijn net terug van een paar dagen Malakka, ook een Unesco World Heritage en verder hetzelfde verhaal. Veel te zien en heerlijk eten!
Goede reis naar Cambodja en tot gauw,
Anita en Dick