zaterdag 3 maart 2012

AO NANG 3 tot 5 maart


We brengen drie supergezellige dagen door met Adam en Sabine. Enfin, 2,5 eigenlijk want de eerste dag komen we pas met de middag aan, juist op tijd om samen te gaan lunchen. Na het eten nemen we Adam en Sabine even mee naar onze Narid voor een kopje koffie zodat zij hun zeebenen al een beetje kunnen oefenen want vandaag is het te laat, maar morgen gaan we samen een toertje varen.

‘S Morgens vroeg pikken we Adam en Sabine op aan het strand en nemen hen mee naar Koh Hong. Een van de vele eilandjes waar we zelf nog niet geweest zijn en 2 uurtjes varen van Ao Nang. Wel jammer dat er helemaal geen zuchtje wind staat en we onze zeilen niet kunnen gebruiken maar desondanks is het een hele plezante dag. We ankeren voor een paar uurtjes bij Koh Hong, gaan zwemmen, maken een ritje met de dinghy naar de hong ( we hebben al beter gezien), eten iets aan boord en varen dan naar Railey Beach. Daar maken we een wandelingetje op het strand en keren dan terug naar Ao Nang.

De dag erop gaan we nog eens samen zeilen en deze keer is er wel een beetje wind. Enfin effekes toch. We dachten bij Ko Dam te stoppen maar omdat het op dat moment juist lekker waait, zeilen we het eiland rond en zetten dan weer koers naar Railey Beach.
Bij Railey zien we het mega-yacht Vertigo, waarvan we later vernemen dat het het zevende grootste zeiljacht van de wereld is en van Rupers Mordoch is. Het is 220 voet groot ( 67m) en kan 12 gasten en 11 man crew in alle luxe herbergen.
Wij hadden nog nooit van Vertigo gehoord, maar nondedju wat een sjiek jacht waar we een rondje om varen om het van alle kanten eens goed te begapen.

S Avonds gaan we nog eens samen eten en nemen dan afscheid van Adam en Sabine, want voor ons wordt het tijd om richting Maleisiƫ te gaan. We zijn nu al 4 dagen uitgeklaard uit Thailand en hebben nog eens 3 tot 4 dagen nodig om aan te komen in Maleisiƫ en hoewel de Thaise noch de Maleisische douanen moeilijk doen over een paar dagen, durven we het nu ook weer niet te lang te trekken.

Geen opmerkingen: