dinsdag 6 maart 2012

AO NANG /THAILAND - TELAGA/MALEISIE 6 tot 8 maart


Voor 8 uur gaan we al ankerop, we hebben namelijk een kleine 40 nm voor de boeg en met de wind die er staat schatten we daar een hele dag voor nodig te hebben. Maar het valt mee, met de genakker maken we toch een beetje snelheid.

We vangen een vis en een vispot. Die eerste daar hadden we echt niet op gerekend, want onze vislijn hangt altijd uit maar sinds we in Aziƫ zitten hebben we nog maar 2 vissen gevangen. Enfin, dit is de derde, een mooie, lekkere barracuda. De vispot is wat anders, die blijft steken achter onze kiel en we geraken hem zomaar niet kwijt. We moeten onze Narid stoppen, een stukje achteruit varen en na wat gesukkel komt hij dan toch los.


Rond de middag valt de wind helemaal weg maar een beetje later krijgen we weer wind van een regenbui die achter ons zit. Gelukkig kunnen we net voor de bui blijven varen en profiteren zo van het L-druk gebied dat ons meeneemt naar onze ankerplek op Ko Lanta en onderwijl nog goed laat zeilen ook.

De volgende dag is er bijna geen wind. We hijsen onze genakker wel, maar het heeft geen avance. Bij Ko Phetra, de stopplaats voor de nacht , komt een vreselijke swell binnen en rollen we verschrikkelijk de hele nacht door.

De derde dag is het erg bewolkt en krijgen we een hevige regenbui met veel wind over. Maar al bij al kunnen we heel de dag goed zeilen en halen Langkawi/ Maleisiƫ ruim voor het donker. We ankeren bij Telaga in het westen van Langkawi, waar Willy ons verwacht.

Geen opmerkingen: