vrijdag 6 mei 2011

20 tot 24 April BRISBANE

 
Brisbane ziet er niet alleen leuk uit, het is ook echt een toffe stad. Erg nieuw en nog volop in expansie, maar mooi en gezellig. Bijna even goed als Sydney en dat wil wat zeggen. We liggen er vlak voor de botanische tuin pal in het centrum. Ideaal dus, behalve dat de rivier druk bevaren wordt door de stadsferry's en we dikwijls erg wiebelen. Maar dat nemen we er dan maar bij.



          
De eerste dag maken een klein verkenningstochtje in het hartje van de stad en gaan naar de wekelijkse markt. Onderweg passeren we het ‘Brussels Café’ die Hoegaarden en Leffe van ‘t vat schenken en ondanks de belachelijke prijzen die ze hier voor een biertje vragen ( € 6,00 ) kunnen we toch niet weerstaan aan eindelijk nog eens een echte pint. En jongens toch...dat smaaakt!

Eén van de highlights uit de hele reeks musea en kunstgalerijen is ongetwijfeld het GoMA , Gallery of Modern Art. Niet dat ik alle installaties als kunst kan bestempelen (wie ben ik ook tenslotte?) maar ze zijn wel stuk voor stuk uniek en origineel. Achter elk werk zit een erg creatieve geest en het is gewoon grappig om te zien hoe die creativiteit bij sommige kunstenaars tot uiting komt. Echt goed.

Tijdens de Paasdagen is het wel een beetje een dooie boel in Brisbane. Raar, want het leek erop dat Pasen niet zo erg gevierd wordt in Oz. Je kan hier wel van die kleine chocolade eitjes kopen in de supermarkt, maar daar stopt het dan ook bij. Geen versieringen, geen kuikens of konijnen, geen klokken of wat hebben ze nog allemaal bij ons.
Maar Pasen betekent hier dus vakantie en daar beginnen ze aan op goede vrijdag. Dan is echt alles gesloten. Zelfs in Chinatown! Nochtans doen de Chinezen meestal niet mee aan feestdagen, maar ook daar is alles echt dicht.
Zaterdag zijn er terug enkele dingen open zoals grote supermarkten en speciaalzaken maar die sluiten hun deuren alweer vroeg op de dag en houden die dicht tot en met dinsdag. Tot na Pasen en Anzac day op maandag.De herdenkingsdag van de oorlogsslachtoffers.                                       
                                                                Wij gaan op zondag naar de South Bank Parklands, juist aan de overkant van de Brisbane River en daar valt wel van alles te beleven. De Parklands is een groot park met een prachtige promenade onder bloeiende bomen, een stadstrand en openlucht zwembad, een waterspeeltuin voor de kleintjes, bbq’s en picknick plaatsen. Kortom de ontmoetingsplaats voor vrienden en families en wat er nu juist zo leuk is hier in Australië, is dat de mensen er ook gebruik van maken. Er heerst hier een gezellige drukte met straattheaters en een Lifestyle marktje en we amuseren ons een ganse middag met gewoon naar de mensen te kijken.


Geen opmerkingen: