donderdag 19 mei 2011

19 mei BUNDABERG-PANCAKE CREEK

Pancake Creek is vandaag onze bestemming, 70 mijl zeilen en omdat dat al een serieuze dagtocht is hadden we afgesproken met Dick en Anita om om zes uur te vertrekken. Iets voor zes ziet Dick nog steeds geen licht branden bij ons en roept eens op via VHF en al goed, want onze wekker is stil gevallen en wij liggen nog lekker zalig te knorren. Snel snel haasten we ons uit bed, trekken gauw wat kleren aan en halen een kwartier later het anker op.

Er staat een lekker windje van rond de 20 à 25 knopen uit het zuidwesten (van achter) en uiteraard houden we weer een wedstrijdje met Kind of Blue. Maar Dick en Anita zijn deze keer veel alerter als vorige keer en winnen glansrijk deze etappe.

Pancake Creek vinden we een beetje tricky om binnen te varen. We arriveren daar een uur voor laag-laag water en de doorgang is daar wel heel erg nauw. Bovendien geeft het kaartenprogramma heel weinig informatie qua dieptes in de kreek en is gewoon niet juist. Volgens ons navigatieprogramma varen we over land en iets meer naar rechts, waar we volgens de kaart zouden moeten gaan, ligt een dikke zandbank.
Na onze ervaring in de Sandy Strait hebben we het wel een beetje gehad met zandbanken en ondieptes en meteen achter de ingang laten we het anker al vallen op de eerste ankerplek.

Geen opmerkingen: