dinsdag 19 april 2011

31 maart 1 April TRIAL BAY - COFFS HARBOUR

De wind laat op zich wachten, dus beginnen we eraan zonder, maar na een kleine twee uurtjes is hij toch mee van de partij. Niet erg overtuigend, maar wel van de goede richting...!

Nu is het weer in het algemeen niet zo schitterend. Het is bewolkt en er zijn onweersbuien. Gelukkig zijn wij altijd juist net voor de bui en worden we niet nat, maar al dat gedonder en gebliksem is toch wel een beetje scary zo midden op zee. We zijn dan ook blij dat we voor het donker Trial Bay bereiken,
waar we het anker voor de nacht laten vallen. Trial Bay ligt midden tussen Camden en Coffs en is niet echt een ideale ankerplaats, maar bij zuid- en westenwind zeker geen slechte rest area.

De volgende dag vertrekken we bij dag en dauw en in het begin ziet het ernaar uit dat het een mooie zeildag gaat worden, maar uiteindelijk komt er van zeilen niet veel van in huis.

 Omdat de wind op een gegeven moment pal van achter binnenkomt steken we een boom, maar het lichte briesje dat er staat krijgt de genua niet gebold en die klappert zo erg dat we er zenuwachtig van worden
Na 5 minuten breken we de boom dan ook maar terug af en proberen een andere taktiek uit. Afkruisen en gijpen. Maar daar stoppen we ook maar mee als we nog trager als traag vooruit gaan. Niks aan te doen dan, als we vandaag in Coffs Harbour willen aankomen moeten we de motor starten.

Geen opmerkingen: