dinsdag 5 april 2011

12 tot 20 maart TERUG AAN BOORD


Het is goed om weer aan boord te zijn. Maar we hebben wel nog een beetje werk voor we weer kunnen gaan zeilen.
Het onderwaterschip moet zuiver gemaakt worden, want er hangt weer vanalles aan wat er niet thuishoort.
Dirk kan de propeller haast niet terugvinden , die zit helemaaal onder de pokken !We lenen het duikgerief van Peter en Dirk heeft een hele fles lucht nodig alleen om de propeller proper te krijgen .
De auto moet leeggemaakt worden.
We moeten gaan racen (niet met onze boot, maar als crew op de Innforapenny)
Gaan eten met Peter en Penny van de Innforapenny om hen te bedanken dat ze ons zo warm en gastvrij hebben ontvangen. En dat ze gedurende 6 weken een oogje op onze Narid wilden houden.
En de auto verkopen.
Nu dat laatste gaat veel vlotter als verwacht. Na anderhalve dag op de Kings Cross Street in Sydney gestaan te hebben zijn we er vananf. Nochtans zag het er in het begin niet zo goed uit. Kings Cross is dé backpackers buurt in Sydney en alle backpackers die een auto willen, weten dat ze daar eerst moeten gaan zoeken. Maar de maand maart lijkt een hele rustige periode te zijn wat backpackers betreft. De eerste dag hebben we geen enkele klant of backpacker gezien, uitgezonderd die die er ook stonden met een busje of auto om te vérkopen. En er waren een paar Duitse gasten die er al een week stonden met hun bus! Ook twee jonge Franse meisjes stonden er al een paar dagen zonder dat iemand enige interesse had voor hun mooie camper en een Engels koppeltje en twee Nederlandes vriendinnen en een Zwitser en....ze stonden er allemaal een beetje beteurerd bij omdat er geen kopers waren.
Maar de tweede dag hadden wij geluk. Een seizoenarbeider uit Nieuw Zeeland zocht een auto en ging meteen voor onze Holden. Het heeft wel een halve dag geduurd voor de betaling rond was - kwestie van wachten tot het in Nieuw Zeeland de volgende dag was, want hij kon wegens een daglimiet op zijn bankkaart het bedrag niet in één keer afhalen - maar vlak voor onze laatste trein naar Gosford vertrok was de deal toch rond. En we hebben dat niet slecht gedaan vinden we. We hebben $50 minder gekregen dan wij betaald hebben voor de auto plus papperassen (weet je nog: rego, pink slip, green slip).
Enfin, nu zijn we dus klaar om terug te gaan zeilen maar...het regent al twee dagen pijpenstelen!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi Dirk en Anneke , prachtige web-site en mooie foto's !!!we genieten mee met jullie!!!
groetjes Jaqueline

Anoniem zei

Wij kijken vol verwachting uit naar uw nieuwe avonturen.
Papa