dinsdag 19 april 2011

21 - 23 maart BRISBANE WATER



Een uurjte voor laag water gooien we ons los van de mooring. We willen namelijk precies met laagwater onder de Rip Bridge onderdoor, daarachter dan een plekje zoeken om te overnachten en morgen, met hoogwater de rest van Brisbane Water afvaren.
Toen we naar Gosford gekomen zijn hebben we dat in 1 getijde gedaan, maar jongens toch, dat was toen spannend...daar hebben we toen bijna een harftinfarct en een vuil broek aan overgehouden...
Toen wilden we ook met laagwater onder de brug, die is namelijk 17.4 m hoog en de Narid meet 17 m tot in het puntje van de mast. Och, plaats zat zou je zeggen, maar dat is maar vanwaar je het beziet. Als je dan vanuit de kuip naar de mast kijkt....dan ben je er zeker van dat je zo meteen de helft van je mast gaat kwijtspelen...Echt waar,dat is bangelijk!
Maar om dus op het juiste moment aan de brug te zijn moesten we dus ook met laagwater Brisbane Water opvaren en over de zandbank die er juist voor ligt. Geen probleem hadden ze ons gezegd, als je maar 1.6m diep steekt, dan geraak je er altijd over. En oké...we zijn erover geraakt, maar hadden nog juist 10cm water onder de kiel...en door het opkomend tij gingen we met zo’n rotgang door het kanaaltje dat we de Narid onmogelijk konden doen vertragen. Tenzij we op een zandbank kwamen vast te zitten!
 Enfin, deze keer willen we er twee dagen over doen en juist achter de brug (is nog steeds spannend) zoeken we een geschikte plaats om het anker te laten vallen, maar kunnen die helemaal niet vinden. Alle boten hier hangen aan een mooring en daar willen we liever niet gaan tussen ankeren. Ja wat nu...doorgaan...nee echt niet... en al zeker niet nu het al aan het schemeren is. Nu is hier wel een marina maar, die blijkt al gesloten. Maar...die hebben nog wel een mooring vrij, zien we. Oké dan...op hoop van zegen pikken we die op en hopen dat we straks niet weggejaagd worden omdat we iemands mooring hebben afgesnoept. Maar geen probleem, we kunnen heel de nacht rustig blijven liggen en gaan de volgende morgen betalen.
Van zodra het hoogtij is varen we verder en deze keer, met genoeg water onder de kiel, kunnen we echt genieten van de mooie omgeving waar Brisbane Water doorheen loopt. Van hieruit schieten we Pittwater binnen en daar blijven we tot donderdag wachten op wind uit de goede richting.

Geen opmerkingen: