maandag 27 juni 2011

27 tot 29 juni GOLF VAN CARPENTARIA

Gek toch dat weer hier. Afgelopen week kon het niet op met de wind en vandaag is er bijna niets. Zou niet mogen volgens de meteo maar t is precies of de wind wat last heeft van het maandag-syndroom. De zee anders niet; die is nog aan het na- shaken van de vorige dagen en wij rollen erover juist of we hoge snelheden maken en we staan ocharm bijna stil...!
Komt wel goed tegen de volgende morgen. In de loop van de nacht komt de wind en verdwijnen de dikke golven en vanaf dan liggen we lekker rustig op het water en maken toch een mooie snelheid.

Dinsdag worden we voor de eerste keer, op de bijna 7 maanden dat we in Australiƫ zitten, gecontroleerd door de douane. In een klein vliegtuigje komen ze eerst heel dichtbij overvliegen en roepen dan op via vhf. Ze vragen om de naam van de boot te spellen, wat de thuishaven is , de laatste haven die we aangedaan hebben en de volgende haven waar we naartoe gaan. Vervolgens bedanken ze ons vriendelijk voor de medewerking en vliegen naar de volgende boot. En ze hebben hun werk. We horen ze wel zeker 9 jachten oproepen.

Woensdagmorgen staan we er goed voor. ETA op de Wessel Islands 4 p.m. Tot er ineens een onverwachte regenbui komt opzetten. Niet dat het lang regent maar samen met de regen verdwijnt ook de wind. Gevolg: ETA wordt ineens 10 p.m. die we met de hulp van de motor toch maar terug naar ietsjes vroeger verschuiven.

Geen opmerkingen: