maandag 20 juni 2011

20 juni FLINDERS ISLAND

Van Sea Topaz hadden we gehoord dat er op Stanley Island grotten zijn met Aboriginal tekeningen. In het kanaal tussen Flinders en Stanley Island, liggen aan stuurboord kant in de grote baai op Stanley Island een paar rotsblokken met daarachter een klein strandje waar het pad naar de grotten is aangegeven. Samen met Kind of Blue en Cloud Nine gaan we kijken of we dat kunnen vinden maar amaai...is me dat een serieuze dinghyrit (meer dan 2 nm) over oceaangolven...! Om 2 uur voor en na hoogwater zou je er aan land kunnen, maar omdat het vandaag hoogwater doodtij is en het water maar 20 cm stijgt, kunnen we met geen mogelijkheid over het rif dat vlak voor het strandje ligt. Oké, dan gaan we maar eens kijken of er op Flinders Island iets te zien valt.

Op Flinders vinden we een aboriginal waterput en een echt bush landschap. Eindelijk het Australië zoals ik het me voorstelde. Alleen wel in heel klein formaat.


Op de terugweg naar huis zien we in de baai een moeder zeekoe met jong. Dat is de eerste keer dat we Dugongs zien, echt mooi. Ook dolfijnen komen we tegen en hoewel dat natuurlijk niks nieuws meer is blijven dat toch plezante ontmoetingen.

Bijna thuis valt ons Bieke zonder benzine maar gelukkig nemen Dick en Anita ons op sleeptouw.

Geen opmerkingen: