zaterdag 11 juni 2011

11 tot 14 juni CAIRNS

Na eerst nog een dag klussen enzo aan boord gaan we de jachthaven binnen. Dek schrobben, kuip spierwit poetsen en pollitoeren (de kuip was erover geschoten toen met de haul-out ) wassen, plassen, nog eens in’t groot inkopen doen, allé ge kent dat wel he....te veel om in één dag te doen. En omdat de checkout time al om 10 am is, blijven we nog maar een tweede dag. Het kan zelfs niet op, nu we toch het geld over de balk gooien (88$ voor de jachhaven) gaan we gelijk ook nog eens uit eten. Onze derde huwelijksverjaardag moet nog gevierd worden.

Cairns is een toffe stad. Zoals we al meer gezien hebben in Australie heeft Cairns ook een artificieel lagoon - met strandje, fontijntje en alles erop en aan - waar intensief gebuik van gemaakt wordt. Het is er gezellig druk, evenals op de promenade, in de talloze restaurantjes en de winkelstraat. En als echte stadsmadam (volgens Dirk) kan ik dat echt wel apprecieren na al die afgelegen plaatsjes.

Samen met Anita trek ik dan ook een dag de stad in. Heel de dag gaan we winkeltjes kijken en hoewel we alletwee zeker ons goesting kunnen vinden kopen we toch maar niks. Eigenlijk hebben we niks echt nodig en houden ons in tot in Azie (waar alles veel goedkoper is). Anders wel een heel erg leuke dag die we zeker gaan overdoen.

Ondertussen haalt Dirk de stuurautomaat nog eens uit elkaar,maar dat is hopeloos. De ring is nu definitief stuk. Omdat hij hier in Cairns niet zo snel een nieuwe kan krijgen - moet besteld worden en duurt enkele dagen - laat hij er een in Darwin bestellen. Dat wordt dus plan trekken met sturen tot daar.

Dinsdagavond zijn we gereed om weer verder te gaan. We zitten weer helemaal vol met water, diesel en de voorraadkasten zijn weer gevuld. We kunnen er dus weer tegen voor een paar weken en dat zal nodig zijn, want van hier tot Darwin is er niets meer. Alleen afgelegen ankerplekjes, onbewoonde eilandjes en pure natuur.

 

 

Geen opmerkingen: