dinsdag 16 november 2010

Noumea NC 16/11/10



In Panama – ondertussen al enkele maanden geleden – waren we Luc tegengekomen. Luc is een Nieuw Caledonier die in Panama zijn boot kwam ophalen (de Renapi II van Michel- zie 7 en 8 maart 2010) en die in 63 dagen rechtstreeks met maar 1 tussenstop van 3 dagen in Tahiti, naar Nieuw Caledonië zeilde.
Luc had ons doen beloven dat wanneer we in Nieuw Caledonië aankwamen, we hem zouden bellen en dat hebben we inderdaad gedaan. Hij kwam ons meteen opzoeken en zei dat als er iets was, we altijd een beroep op hem mochten doen. Ook bood hij ons zijn vrouw’s auto aan, ‘want die staat toch alle werkdagen tussen 9:00 en 17:00 stil, dus dan kunnen jullie er net zo goed gebruik van maken’. Nu hadden we dat nog niet gedaan maar gisteren zei Luc:’Luister nu eens hier, morgen ga je naar mijn vrouw haar zaak en haal daar gewoon de auto op. Ik vertel haar vanavond dat ze jullie morgen mag verwachten.’
En inderdaad ze verwachtte ons. ‘Hier zijn de sleutels en een beetje verder in de straat staat hij geparkeerd. Je vindt hem wel, het is een groene Range Rover Discovery.
Woaw…we krijgen zomaar eens even een Range Rover voor een dag onder ons gat geschoven met als enige voorwaarde: voor 17:00 terug! De perfecte auto om mee naar het ‘Parc Provincial de la Rivière Bleue’ te gaan in de Far South.
Het is een eindje rijden naar het park en wanneer we al een half uur geen huizen meer hebben gezien vrezen we dat we hopeloos verloren zijn gereden, maar zo erg is dat niet, want de weg waar we op rijden heeft zo’n schitterend uitzicht en gaat helemaal over een bergketen. Maar uiteindelijk zitten we toch helemaal juist. Het natuurreservaat is echt prachtig. Het beslaat 9045 hectare land dat gevarieerd begroeid is met dicht regenwoud, het typische struikgewas van de Far South, pijnbomen en het soort naaldboom dat je in miniatuur terugvindt op treintafels. Je vindt er verschillende wandeltracks en een stuk van de GR, je kan er mountainbiken, kajakken of gewoon met je auto doorheen rijden en bbq-en op de daarvoor voorziene plaatsen.
Zonder moeite wordt het een erg leuke dag in een ferm stukje natuur, maar voor we de auto weer inleveren moeten we wel eerst even langs een carwash passeren want euh…we hebben de terreinwagen even uitgeprobeerd op terrein

1 opmerking:

pipa101 zei

even testen of we hier iest kunnen neer zetten gr Marc