vrijdag 12 november 2010

NOUMEA NC 12-11-10

Opdat de Aussies ons niet zouden vergeten sturen we nog eens een mailtje naar hun ‘Department of Immigration and Citizenship’. Van onze bank hebben we nml een papiertje gekregen met de stand van zaken, plus allerlei stempeltjes en gedagtekend wat er erg officieel uitziet. Uiteindelijk staat er wel hetzelfde op als wat we al eens hebben doorgestuurd, alleen ziet dit er een beetje leuker uit en eigenlijk is het alleen maar kwestie om ze er ginder aan te herinneren dat we nog steeds wachtende zijn op visa’s. Maar ja watte zeg, we zijn er een ganse dag zoet mee. Het internet is zo tergend langzaam dat we bijna verplicht zijn om letter per letter door te mailen!
Voor de rest is het erg rustig in New Caledonia. Het is lang weekend en Noumea lijkt wel uitgestorven. Een uitstapje naar de zoo wordt afgelast omdat er geen bussen rijden en omdat de dierentuin gesloten is op zondag!
We krijgen er zo’n een beetje het gevoel van dat we hier gestrand zijn, tot we Mike en Sammy van Quartermoon een bezoekje brengen. Die liggen hier pas vast. In de Havannah pas vlak voor NC is die hun mast overboord gegaan, samen met de rigging die uit het dek werd gerukt. Zij zijn hun zeilen, giek, bomen en alles wat er aan de mast vast en los hing kwijt en hebben bovendien een gat van minstens 60 cm diameter in hun dek. Drie weken wachten die nu al op een beslissing van hun verzekering die tot hiertoe alleen nog maar toestemming heeft gegeven om het dek te herstellen. En ondertussen hebben ze de hoop al opgegeven om nog op tijd thuis te geraken in Australië voor de kerst en nieuwjaarsdagen.
‘s Maandags klaren we ons weer in in New Caledonië voor we in de illegaliteit verzeild geraken…

Geen opmerkingen: