woensdag 23 april 2014

EVENTJES SNEL WAT BOODSCHAPJES GAAN DOEN IN PHUKET 23 april tot 12 juni

Het is de bedoeling om eerst nog even naar Phuket te gaan, ons ‘TO BUY in Thailand ‘ lijstje af te werken en dan onze boot ergens  op een veilig plekje te verankeren of af te meren en op vakantie te gaan.

Vakantie, juist ja je leest het goed. En nee, de afgelopen zes jaar waren we niet op vakantie, maar hebben we gereisd. Volgens de website encyclo.nl wilt vakantie onder andere  zeggen: minstens vier nachten niet in je eigen bed slapen en vermits we altijd in ons eigen bed slapen kan je dus moeilijk over vakantie spreken. Maar nu willen we eens echt op vakantie, naar het noorden van Thailand, naar Laos en ...we zien verder wel.

Maar eerst dus naar Phuket om komaf te maken met dat lijstje, alleen lukt ‘snel’ en ‘even’ ons langs geen kanten. Iets meer dan een week hadden we ervoor uitgetrokken, maar om te beginnen hebben we al 4 dagen nodig om in Ao Chalong te geraken en daar aangekomen gaat het allemaal al niet veel rapper.

Eén dag een brommerke huren en alles ophalen, vergeet het. We rijden platte band en moeten  dan aan het spreekwoord denken: haast en spoed is zelden goed en besluiten daarop de nodige tijd te nemen om alles bij elkaar te vergaren.

En tijd hebben we nodig want de nieuwe geluidsboxen die we voor in de kuip kopen, kopen we een maatje te groot zodat we nog eens terug moeten naar de winkel om ze om te wisselen.
In Rolly Tasker, dé zeilmaker en rigger in Zuid-Oost Azië zitten ze ook niet meteen op een jobke van ons te wachten  maar is het net andersom en moeten wij wachten op hen om een paar loopwieltjes van de traveler weer mooi rond af te draaien en een geleiderolletje op maat te maken.



We ondervinden dat niet elke houthandelaar het geschikte hout  in huis heeft om een nieuwe kuiptafel te maken en als we dan toch een mooi stuk hout vinden, het bijna onmogelijk is om het recht te laten zagen. Omdat de zaagmachine stuk is zagen ze het gauw met de hand en kijken dan heel verwonderd dat we niet echt tevreden zijn met resultaat. Moeilijke klanten die buitenlanders, horen we hen zuchten, die willen perfect  gezaagd hout omdat ze het zelf niet het materiaal hebben om recht en haaks te zagen. Enfin, voor ons mooie hout zullen we een andere bestemming moeten zoeken en een houthandelaar in Phuket met werkende zaagmachine vinden blijkt een hele uitdaging te zijn.

Soit, na twee weken hebben we toch zo goed als alles bij elkaar gesprokkeld en zelfs meer. We zijn  trouwens heel tevreden over de machineshop die de klok van onze spiboom  (van gegoten aluminium) die gebroken was, weer gerepareerd heeft. Uitgezonderd recht zagen kunnen die Thaiers toch eigenlijk wel bijna alles maken of herstellen. Het is soms ongelooflijk om hen bezig te zien maar ze slagen er bijna altijd in om dingen een tweede of derde leven te geven. Echt mooi.

Ondertussen hebben we besloten om onze Narid tijdens onze vakantie niet in Phuket aan een mooring achter te laten, maar om ze in Krabi Boatlagoon in een box te leggen. Kwestie van echt onbezorgd te kunnen genieten van de hotelbedden.  Dus voor we zover zijn, moeten we nog eens de Phang Nga Baai overzeilen naar het vaste land.

Ao Chalong






Geen opmerkingen: