zondag 22 januari 2012

AO CHALONG / PHUKET

We zijn nu 3 weken in Thailand hebben nog niet veel van de Thaise cultuur gezien. Enfin ‘t is te zeggen, we hebben het nachtleven in Patong gezien en al vele heerlijke Thaise curry’s gegeten maar dat is niet wat ik bedoel. Maar vandaag willen we daar iets aan doen door naar de belangrijkste Boeddhistische tempel op Phuket, namelijk ‘Wat Chalong’ te gaan.

Wat Chalong is een rijkelijk versierde tempel in het zuiden van Phuket. Vooral de muurschilderingen van de wanden in de tempel zijn bijzonder interessant. Wat Chalong wordt in verband gebracht met de monniken Luang Pho Chaem (1827-1908) en Luang Pho Chuang (1875-1945). Zij waren beroemde kruidenartsen en hebben destijds vele zieken genezen. Vele Thai geloven in de boven natuurlijke krachten van deze monniken en komen naar Wat Chalong om hen te aanbidden. Ook speelden beide monniken een grote rol in het beëindigen van een roerige opstand van Chinese immigrant tin-mijnwerkers op Phuket in 1876. http://www.thailandtotaal.nl


Nu is de tempel echt wel heel mooi, maar je ziet hem bijna niet staan door de talloze kraampjes die ervoor opgesteld staan of zeg maar gerust een ganse markt. Een beetje te toeristisch zou ik zeggen, tenzij deze markt eenmalig is ter ere van het Chinese Nieuwjaar natuurlijk. Moeilijk te zeggen want je hebt hier de typische kledingszaakjes voor toeristen maar evengoed de lokale stalletjes met orchideen en tamarinde en gefrituurde sprinkhanen of wormen en een heleboel snacks die niet echt in trek zijn bij de modale toerist.

Geen opmerkingen: