vrijdag 18 november 2011

JB XV


De post is eindelijk aangekomen. Ja amaai, dat heeft nogal wat voeten in de aarde gehad om dat pakje hier te krijgen, maar het is dan toch eindelijk gelukt.

Begin juli, toen we nog in Darwin waren, hadden we dat besteld in Canada, maar toen het tijd was voor ons om naar Indonesië te zeilen, was het nog niet aangekomen. Op het postkantoor in Darwin hebben we dan gevraagd om het retour te sturen naar Canada. Begin augustus hadden we contact opgenomen met het postkantoor te Darwin om te vragen hoe het met de post zat, maar ze hadden nog altijd niets aangekregen. Pas half augustus is het daar gearriveerd en zoals gevraagd meteen retour verstuurd.

Vervolgens hadden we aan de afzender van het pakje gevraagd om zodra zij het terug in hun bezit hadden, het naar België te sturen naar mijn ouders, zodat ons Papa het naar Singapore of zo kon posten.
Dus 19 oktober verstuurt ons Papa het pakje via DHL naar Raffles marina en krijgt het 22 oktober terug met de mededeling dat de douane in Brussel het pakje geopend heeft en dat medicamenten niet in Singapore binnen mogen zonder speciale toestemming die je overigens bijna nooit krijgt.

Daarop gaan we langs de Belgische ambassade inlichtingen vragen en kijken of zij het misschien via diplomatieke post kunnen ontvangen. Maar dat gaat niet, want de ambassade kan geen post op naam van derde ontvangen. Wel krijgen we een hoop nuttige informatie hoe we het eventueel toch in Singapore of Thailand zouden krijgen.

Maar omdat we ondertussen al in Maleisië liggen en daar horen dat iemand een gelijkaardig pakje via de gewone post van Gr Brittannië heeft laten versturen en dat zonder problemen heeft aangekregen, laten we het ook aangetekend en met een track & trace opsturen met de Belgische post. En hoewel de laatste informatie op de E-Tracker nog altijd dateert van 8 nov - vertrek uit het uitwisselingskantoor BEBRUA - is het vanmorgen toch aangekomen.

Ondertussen is het pakje vier en een halve maand onderweg geweest en heeft het ongeveer 54.540 km afgelegd en is dus bijna anderhalve keer de wereld rond geweest. Maar...het is toch maar aangekomen.

Geen opmerkingen: