donderdag 16 december 2010

SYDNEY 09-12-12


Een biertje drinken in Sydney is vreselijk duur. Oké we hebben dan misschien wel een erg trendy plaats uitgekozen, maar 8.5 AUD (? 6.5) voor een simpel pintje.kweenie hoor.maar ik geloof dat je daarvoor in België bijna ne ganse bak bier hebt. Je hebt er dan wel niet zo'n fantastische uitzicht bij als wij nu hebben natuurlijk.
We zitten in het ' Cafe Sydney' helemaal boven in het Customs House met uitzicht op de Sydney Harbour Bridge, het Opera House en de drukke Circular Quay. Eén van de chicste restaurants van de stad gelegen in één van de mooiste historische gebouwen van Sydney.
Customs House speelt al meer dan 150 jaar een actieve rol als hét handelshuis voor waren en mensen die Australië binnenstromen tot op de dag vandaag in modern Sydney. Terwijl in het verleden nationale vieringen in het Customs House en Square werden gehouden, host het nu culturele gebeurtenissen en tentoonstellingen.
Verspreid over drie verdiepingen vindt je er ook de bibliotheek met op het gelijkvloers een krantenhoek met gazetten van over heel de wereld - maar geen Belgische krant - vlak naast de Quay Bar, een Franse bistro.
Met Young Alfred als derde restaurant in het House en nog verschillende feest- en conferentiezalen is Customs House tegenwoordig dé ontmoetingsplaats in Sydney.

Geen opmerkingen: